De verkiezingen voor de Eerselse gemeenteraad waren zeer succesvol voor Eersel Anders. Toch zit onze partij niet in de coalitie, maar moet genoegen nemen met een rol in oppositie. Het hoe en waarom wil ik hieronder graag proberen uit te leggen.

Het is 19 maart ongeveer 22:00 uur en de eerste uitslagen van de Gemeenteraadsverkiezingen van Eersel komen binnen. Voor de partij, waar ik verkiesbaar op de lijst sta, ziet het er allemaal veelbelovend uit. 'Eersel Anders' blijkt in Duizel de grootste partij te zijn! Maar ook in het kerkdorp Eersel rapen we nog ruim 200 stemmen op. Dit ondanks  we onze focus in ons verkiezingsprogramma vooral op de leefbaarheid van de 5 omliggende kernen hadden gelegd. Wat overigens niet inhoudt dat we geen aandacht besteden aan het kerkdorp Eersel. Integendeel.Niet voor niets staat Eersel centraal in ons logo. Hierbij benadrukken we het belang van deze 'hoofd-kern'. Een uitnodigend, levendig en ondernemend centrum is van groot belang voor onze gemeente (denk o.a. aan MKB en toerisme), maar ook hier geldt dat de leefbaarheid en welzijn van de mensen in de verschillende wijken voorop staat. Het moet prettig wonen zijn!

Later op de avond komen de uitslagen binnen van de omliggende dorpen.Hieruit blijkt dat we ook van de inwoners uit Knegsel en Vessem de meeste stemmen hebben mogen ontvangen. In Wintelre blijkt 38% van de stemmers voor Eersel Anders te hebben gekozen. Een geweldig resultaat! Met 3,25 zetels (afgerond 3) zijn we stevig de 2e partij binnen onze gemeente geworden. Als enige van de zittende partijen zijn we erin geslaagd de stem van de kiezer te behouden en zelfs uit te breiden. Andere partijen leveren allen 1 raadszetel in.
D'66 behaalt als nieuwkomer 2,48 zetels (afgerond 3), hetgeen ook een mooi resultaat is.De overduidelijke keuze van de kiezers (35% van de stemmers in de 5 kernen rond Eersel stemt immers op Eersel Anders), zorgde voor een feeststemming. We zouden het gestelde vertrouwen in onze partij niet beschamen.

 " Hoe na├»ef kan een mens zijn om te denken dat de verkiezingsuitslag doorvertaald zou worden naar een te vormen coalitie...